Direktlänk till inlägg 9 september 2010
Precis lärt sig dinkel och så kommer barkbrödet i ropet...
Jaja vad är en bal på slottet...
Här kommer i alla fall mitt favvis bröd som de flesta brukar gilla att mumsa på...
Örtbröd
Ca 20 st
En gammal favorit som passar bra till kräftor, på buffén eller soppkvällar
5 dl mjölk
50 gram örter t ex basilika, ruccola, persilja
50 gram jäst
50 gram rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
2 tsk salt
200 gram gratella texmex ost
12-13 dl vetemjöl
Värm mjölken till fingervarmt 37 grader
Mixa örterna med lite av mjölken
Smula jästen i en bunke
Och rör ut den i örtmjölken
Tillsätt resten av mjölken, smör, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet
Arbeta samman degen
Jäs under bakduk i en timma
Sätt ugnen på 250 grader
Dela degen i två delar
Platta ut den med händerna till 20 X 20 cm stora fyrkanter
Skär 2 cm breda remsor med en vass kniv
Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Strö över resten av osten
Låt jäsa 10 min
Grädda i mitten av ugnen 10-12 min
Låt svalna på galler utan bakduk
Guda gott
Varje vecka kan ni läsa mina krönikor på Wellnessguiden Häng med här http://www.wellnessguide.se/Nyheter/gammal-men-modig-som-fa Lämnar ni en kommentar blir jag extra glad Ha det så gott! Charlie ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|