Direktlänk till inlägg 28 april 2011

BOKRELEASE ROSA-EMMA 2 MAJ

Av Charlotta - 28 april 2011 16:51

Bokrelease 2 maj med barnboken Rosa-Emma som lär barnen att dela med sig!



Jag har alltid tyckt att det är lite magiskt med Lasse och Inger Sandberg som ritade och skrev barnböcker tillsammans om bland annat Pulvret och Spöket Laban.


Familjen Slottner skriver barnböcker tillsammans. Ulrika och Mats gör texten i barnböckerna om Rosa-Emma och svärmor illustrerar i fina realistiska bilder.


Böckerna om Rosa-Emma ska bli till en hel serie med sex olika böcker som diskuterar ett dilemma. Första boken heter ”Låt alla vara med- tillsammans är vi starka.”

”Tala sanning och lyssna på varandra” är den andra boken om Rosa-Emma och snart kommer tredje boken om att dela med sig.


Innehållet av böckerna är realistiska, vardagsbetonade med passande bildspråk och realistisk och bra text som barnen lätt kan följa med i och dessutom får de en medalj på slutet för att de är en sannis till exempel och i andra boken får barnen lära sig vad ”kompispirret” är för något.


Familjen Slottners kreativitet lossnar under semestern i husbilen och för ni som gillar liksom jag böcker med viktigt innehåll läs när jag tog pulsen på Ulrika Slottner som driver bokförlaget Zimzalabim i Lerum.


Följ med här:


Jag har läst dina böcker tillsammans med mina barn? Vad fick dig och din man Mats att skapa Rosa-Emma?
* Efter 20 års sagoläsning så har vi läst många bra barnböcker. En sak har vi dock saknat, böcker med sensmoral och framförallt inom ett för oss väldigt viktigt ämne, att låta alla vara med. Så föddes tanken på Rosa-Emma.


Ni tar upp olika dilemman i varje bok för vilka åldrar är det tänkt?
* Tanken är framförallt barn i åldern 3-9 år (4-8). 
 
Din svärmor målar i böckerna? Hur kommer det sig?
* Lilian (min svärmor) målade mycket när hon var ung. Hon har också tecknat en del till våra barn och jag har alltid beundrat hennes bilder. När vi först skrev boken så visste vi inte riktigt hur vi skulle lösa teckningarna, men ganska snart växte det fram att vi ville be Lilian då hennes bilder skulle passa väldigt bra till temat (lite äldre stil som passar bra till våra böcker). När vi frågade henne var hon tveksam eftersom hon tyckte att det var så länge sedan hon målade, men när hon fick höra att Mats annars skulle göra det tog hon det direkt J Hennes motivering var att han har så bra självförtroende så han vet inte riktigt om att han inte kan teckna J


Kommer fortsättningen på böckerna följa de andra två? Berätta gärna lite mer om det?
* Nästa (tredje boken) släpps 2 maj 2011. Den handlar om hur viktigt det är att dela med sig och inte lämna någon utanför. Den tar upp hur man både kan dela med sig av frukt och annat, men även av sig själv för att inte någon skall behöva vara ensam.

Dvs även detta ett mycket viktigt ämne.


Fjärde boken är inte riktigt bestämd ännu, men arbetstiteln är Var snälla mot varandra.  
 
Vad är ditt motto?
* Behandla dina medmänniskor så som du själv skulle vilja bli behandlad!
 
Vem är du?
Ulrika Slottner heter jag. Jag om min man Mats bor i en villa i Lerum, 2 mil utanför Göteborg. Vi har fem barn. Fyra här på jorden och ett i himlen. Barnen är födda -89, -92, -02*, -03 och -05.

Jag (Ulrika) jobbar deltid med ZimZalabim - Books & Graphic design. ZimZalabim startades 2007 och sedan dess har vi tryckt mängder av kort och tavlor i alla former. Vår högsäsong är alla julkort. 2010 startade vi förlagsdelen på ZimZalabim. Vi har idag fem titlar men hoppas på att få in fler. Jag jobbar också deltid på ett undersökningsföretag som produktionsansvarig.

Mats jobbar som civilingenjör på Fingerprint Cards. Han sköter ekonomin på ZimZalabim samt är med och skriver Rosa-Emma böckerna.  
 
Om man vill trycka böcker hos er hur går man tillväga då?
* Hör av er till oss på ulrika@slottner.net eller info@zimzalabim.se Vi hjälper till med allt från design av er bok till bildbearbetning och tryck. Du kan också välja att göra allt själv och bara anlita oss för tryckning alt. bara anlita oss för design. Vi kan även ta hand om försäljning och marknadsföring. 
  
 
Man blir lite nyfiken på dig och din partner? Är ni lite som Inger och Lasse Sandberg som måla och skrev ihop? Kommer ni överens? Hur gör man en bok ihop?
* Jag (Ulrika) är den som håller i det hela, men storyn i böckerna gör vi tillsammans. Mycket av böckerna blir till när vi är ute och reser. Vi har husbil där vi gärna tillbringar ledig tid och det är ett jättebra tillfälle att skriva och prata om böckerna.

Vi brukar börja med att få till huvuddelarna i boken så att Lilian kan börja med bilderna. Bilderna scannas sedan och jag jobbar vidare med dem digitalt.


Tack Ulrika och lycka till med Rosa-Emmas nya bok!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Charlotta - 16 november 2011 11:41


      GRINDKULLEN SÄLJER POPCORNMANNEN POPPE.   På lördag har Maria öppet sin gårdsbutik på Valldavägen 403 mellan 10-14.30 Hon bjuder på egen designade smycken och glögg och pepparkakor för den som vill tjuvstarta.   Hon har också e...

Av Charlotta - 3 november 2011 12:05

NY BOK I SHOPEN POPPA Å MÅ BRA! SA POPPE Provläs nya boken här: http://issuu.com/ulrslo/docs/poppe Första recensionerna på nya boken Poppa å må bra! sa PoppeKUND Underbar barnbok! Våra barn har längtat efter den tredje poppeboken och blev så glada...

Av Charlotta - 29 augusti 2011 09:14

Varje vecka kan ni läsa mina krönikor på Wellnessguiden   Häng med här   http://www.wellnessguide.se/Nyheter/gammal-men-modig-som-fa     Lämnar ni en kommentar blir jag extra glad   Ha det så gott!   Charlie ...

Av Charlotta - 29 augusti 2011 09:02


Ny bok med Popcornmannen Poppe!   Boken kommer denna veckan. I shopen kommer det också att finnas söta vykort, gratualtionskort och fina kalasinbjudningskort.   Hemsidan är under ansiktslyft men poppa gärna in då och då.   Pressrelease ...

Av Charlotta - 18 juni 2011 13:32


  Önskar jag er alla!   Klicka och läs men glöm inte klicka på you tube länken när ni läser...   En låt från barndomen som jag älskar kanske du också gör det....   http://www.wellnessguide.se/Nyheter/plotsligt-har-var-magnolia-forvandlas...

Presentation

Charlie& friends- Design med funktion vill bjuda på klokhet, kärlek,
kunskap och kreativitet. I form av små intervjuer, tips och vackra stilleben.



Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

CHARLIE & FRIENDS SÄLJER

SKRIV PYSSELTIPS

CHARLIE SKRIVER

SKRIVUPPDRAG

PRESS CHARLIE

PRESS POPPE

CHARLIES ÄNGLAR

CHARLIE MUSIK


Ovido - Quiz & Flashcards